Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 00:23

Γάλα Μαγνησίας - Κώστας Ακριβός

Βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» - Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Image
Κώστας Ακρίβος
Image

Το «Γάλα Μαγνησίας» του Κώστα Ακρίβου παρουσιάστηκε στο αναγνωστικό κοινό της Κομοτηνής.

Σκιαγραφώντας τις ζωές, τις αγωνίες, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τεσσάρων εφήβων που ζουν στον Βόλο της δεκαετίας του’70 ο συγγραφέας, κ. Κώστας Ακρίβος «ταξιδεύει» τον αναγνώστη στο χθες, θίγοντας ταυτόχρονα καίρια ζητήματα του σήμερα, όπως το ζήτημα της ενηλικίωσης, του σχολείου, του σχολικού εκφοβισμού, αλλά κατά κύριο λόγο της μνήμης και της αλληλοβοήθειας που παραμένουν επίκαιρα.
Ο λόγος για το μυθιστόρημά του με τίτλο «Γάλα Μαγνησίας», ένα έργο που πραγματεύεται τη δύναμη της μνήμης, αλλά και την ενδεχόμενη «αδυναμία» διατήρησης των γεγονότων του παρελθόντος ως έγιναν και παρουσιάστηκε στο αναγνωστικό κοινό της Κομοτηνής με πρωτοβουλία του βιβλιοπωλείου «Δημοκρίτειο» και των εκδόσεων «Μεταίχμιο».
Στο τέλος της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι δεν παρέλειψαν να προσεγγίσουν τον συγγραφέα ζητώντας του να υπογράψει αντίτυπα του νέου έργου του, αλλά και να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα, Χρήστο Χαρτοματσίδη, το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ, κ. Σπύρο Κιοσσέ και το μέλος ΕΕΠ Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Νομικής Σχολής ΔΠΘ κ. Στέφανο Γραβάνη που προσέγγισαν το αφήγημα από διαφορετικές σκοπιές.

Δείτε περισσότερα στο: paratiritis-news

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 13:08