Πρόσκληση υποβολής περιλήψεων για το 1ο e-Colloquium

Πρόσκληση υποβολής περιλήψεων για το 1ο e-Colloquium Μεταπτυχιακών Φοιτητών, Υποψήφιων Διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας

Αγαπητοί μεταπτυχιακοί φοιτητές Α΄ Κύκλου, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές,

To 1ο e-Colloquium Μεταπτυχιακών Φοιτητών, Υποψήφιων Διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή, 28 Μαΐου, και το Σάββατο, 29 Μαΐου 2021.

Στο e-Colloquium μπορούν να συμμετάσχουν:

  1. μεταπτυχιακοί φοιτητές Α΄ Κύκλου (μόνο της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας) που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα των μαθημάτων των Δ.Π.Μ.Σ. «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» και βρίσκονται στη φάση της εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας τους,
  2. υποψήφιοι διδάκτορες εγγραφής μέχρι και το Χειμερινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 και
  3. μεταδιδακτορικοί ερευνητές.

Στο πλαίσιο του e-Colloquium καλείστε να παρουσιάσετε την εξέλιξη ή τα αποτελέσματα της έως εκείνου του χρονικού σημείου έρευνάς σας επί του θέματος της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας σας ή της (μετα)διδακτορικής διατριβής σας. Η διάρκεια της ομιλίας-παρουσίασής σας θα είναι 20 λεπτά το μέγιστο.

Στην ομιλία-παρουσίαση μπορούν να περιληφθούν στοιχεία σχετικά με τους βασικούς στόχους και το περιεχόμενο της υπό εκπόνηση εργασίας, με τη μεθοδολογική και ερευνητική προσέγγισή της, ή/ και τα μερικά αποτελέσματα της διεξαχθείσας έρευνας και της συγγραφικής δραστηριότητάς σας. Εναλλακτικά, μπορεί να παρουσιαστεί ένα θέμα-κεφάλαιο από την υπό εκπόνηση εργασία. Η συμμετοχή σας σε αυτή τη διαδικασία θα είναι ωφέλιμη και για εσάς τους ίδιους ως μια «πρόγευση» συμμετοχής σε συνέδρια μεταπτυχιακών φοιτητών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και για τους λοιπούς μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν σε αυτού του είδους τη διαδικασία.

Σκοπός της επικοινωνίας μου μαζί σας σε αυτή τη φάση είναι να σας ζητήσω να στείλετε στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021:

  1. τον τίτλο της ομιλίας-παρουσίασης σας
  2. μία σύντομη περίληψη της ομιλίας σας (έως 400 λέξεις)
  3. το ονοματεπώνυμο
  4. τον κύκλο σπουδών / τον επιβλέποντα καθηγητή
  5. e-mail επικοινωνίας

προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σχετική οργάνωση του e-Colloquium του Μαΐου. Το παρόν μήνυμα θα αποσταλεί και στα μέλη ΔΕΠ που επιβλέπουν την εργασία σας για ενημέρωσή τους.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας. Όταν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, θα ενημερωθείτε εγκαίρως και θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η Οργανωτική Επιτροπή του e-Colloquium της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας, Τ.Ε.Φ. Δ.Π.Θ.

Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Μητσιάκη

Θοδωρής Κούκος