Ομιλία της καθηγήτριας Κατερίνας Μανιαδάκη

Σας καλούμε το Σάββατο 5-2-2022 και ώρα 22.00 στην ομιλία της Καθηγήτριας Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κατερίνας Μανιαδάκη η οποία θα μας μιλήσει με θέμα "Ο ρόλος και η σημασία της ενθάρρυνσης στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών".

Στην εισήγηση παρουσιάζεται η σημασία της πρακτικής της ενθάρρυνσης για την ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, εξηγούνται οι διαφορές της από την επιβράβευση και αναλύονται τα βασικά συστατικά της και ο μηχανισμός που οδηγεί από την ενθάρρυνση που παρέχουν οι ενήλικες σε ένα παιδί στην υψηλή αυτοεκτίμηση. Τέλος, δίνονται πρακτικές οδηγίες για την αποτελεσματική χρήση τεχνικών ενθάρρυνσης των παιδιών και αποφυγής της αποθάρρυνσης.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική στα σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής που διοργανώνει το Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΤΕΦ - ΔΠΘ "+ΜορΦωΣη" σε συνεργασία με το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης:

https://us06web.zoom.us/j/88156173112...

Meeting ID: 881 5617 3112

Passcode: 651172

Η Διευθύντρια του ΔΠΜΣ

Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου